Osvietenie nastalo medzi pätnástou, šestnástou a sedemnástou hodinou. Andrea (spolubývajúca z Nemecka) mi prehovorila do duše a vysvetlila mi, že varenie doma je lacnejšie ako stravovanie sa po reštikách a za ušetrené peniaze si môžem niečo užitočné kúpiť. Tak som sa do toho pustil...
Na úvod som musel nakúpiť suroviny, keďže Coles je cez cestu, tak tam chodím v šortkách :-). Kúpil som kuracie prsia, ryžu, omáčky na marinovanie, mrazenú zeleninu a ešte rôzne potraviny, ktoré mi prišli ako užitočné, salám, džem, chlieb, syr, maslo etc.
Kúpil som aj veľmi užitočnú misku s dvoma oddeleniami, ideálnu na marinovanie kurátka :-). Naložil som kurátko, zalial marinádou, poriadne ho tam pootáčal a nechal 2 dni marinovať. Pôvodne som chcel marinovať deň, ale včera som bol lenivý kuchtiť a prežil som na toastovanom chlebe s džemom a nutelou.
Deň D
Ryžu som sa rozhodol variť v ryžovariči, vyzerá to ako fritéza, len to nežerie olej, ale iba vodu a ryžu :). Stačí nasypať ryžu, zaliať vodou, ryžu 3x omyť, zatvoriť a za 30 minút máme hotovú peknú, sticky ryžu, ktorá sa dá jesť aj paličkami :-).
Dusenie mrazenej zeleniny som musel konzultovať s teriérkom, ale nakoniec sa tiež podarilo. Najhoršie zo všetkého bolo mäso, nakoľko som zistil, že tu nemáme poriadnu panvicu. Takže prvé mäso v sladkoslivkovej marináde sa pripálilo na prvej panvici.
Tak som ju odrhol a skúsil druhú, na tej sa mi podarilo pripáliť kurátko v satay marináde :-). Drhnúť panvicu je fakt otrava, ale mäsíčko bolo výborné, ryža tiež a zeleninka na masle taktiež.
Takto vyzerá výsledok môjho snaženia
Na zajtra som nakúpil cestovinu a nejaké omáčky, to sa mi snáď nepripáli :-)
Vareniu zdar
Úžasné. . . ako grilované . . .hlavne,že ti to chutilo. Ale myslím si že cestoviny dopadnú lepšie. Tie nepripáliš. H.
OdpovedaťOdstrániť